מטרות העמותה
לקדם את המחקר והידע בתחום הדיסוציאציה והטראומה הכרונית בישראל.
לפתח דרכי טיפול בטראומה מורכבת ודיסוציאציה.
לקדם את ההכשרה בזיהוי תסמיני דיסוציאציה והפרעה פוסט טראומטית מורכבת ובטיפול בהפרעות הנובעות
מתסמינים אלה.
לקדם חינוך ומודעות להפרעות דיסוציאטיביות בקרב הקהל המקצועי והציבור הכללי לקדם תקשורת ושיתופי
פעולה בין קלינאים וחוקרים ישראליים העובדים בתחום הטראומה הכרונית והדיסוציאציה.
לקדם את ההבנה של תופעות דיסוציאטיביות תלויות-תרבות בישראל .
אודות העמותה
- ט.ד.י. הוא ארגון בת של החברה הבינלאומית לחקר טראומה ודיסוציאציה (The International Society for the Study of Trauma and Dissociation - ISSTD) ושל החברה האירופאית לטראומה ודיסוציאציה (European Society for Trauma and Dissociation).
- הארגון מיועד לפסיכולוגים, רופאים, עובדים סוציאליים, מרפאים ביצירה והבעה, יועצים חינוכיים, אחיות וחוקרים באקדמיה המגלים עניין בטראומה, דיסוציאציה (ניתוק) והפרעות דיסוציאטיביות.
- טראומה נפשית על סוגיה השונים: הן טראומות חד-פעמיות (כמו אונס או קרב) והן טראומות כרוניות (כמו הזנחה והתעללות בגיל הילדות). אנחנו פועלים כדי לקדם את מטרותינו באמצעות הפעלת קבוצת פייסבוק הפתוחה לאנשי מקצוע ולציבור הרחב, הרצאות, ימי עיון וכנסים - שאליהם מוזמנים להרצות וללמד מיטב הקלינאים והחוקרים בתחום בארץ ובעולם.
- דיסוציאציה נורמאלית (כמו חלימה בהקיץ או מצבי מודעות רוחניים), הפרעות דיסוציאטיביות (כמו אמנזיה, דפרסונליזציה-דראליזציה או הפרעת זהות דיסוציאטיבית), הפרעת דחק-פוסט-טראומטית רגילה ומורכבת (Complex PTSD).
- דרכי טיפול להקלת סבלם של נפגעי טראומה.
בעלי תפקידים
חברי הועד המנהל
יעל דנק, מ.א.- יו"ר העמותה
אלישבע כפתורי, מ.א. - גזברית
ליאורה זומר, מ.א., יו״ר לשעבר
ד"ר רות הרפז - אחראית אדמיניסטראטיבית
אידה ואנונו, מ.א. - אחראית על דף הפייסבוק של העמותה
סמדר ויינשטוק, מ.א. - קשרי קהילה
ייעוץ מדעי ושירותים מקוונים פרופ' אלי זומר


מידע על רשימת החברים באתר
מידע חשוב אודות רשימת החברים בטראומה ודיסוציאציה ישראל
מפעם לפעם אנו מקבלים במטה ט.ד.י. בקשות להמלצה על מטפלים ומומחים המתמצאים בטראומה ובהפרעות דיסוציאטיביות. עקב כך החלטנו להציג באתר את רשימת אותם החברים המעוניינים שהציבור ידע על תחום העניין הזה שלהם.יחד עם זאת, חשוב מאוד להבהיר שאין לנו כל אפשרות חוקית להמליץ על איש מהאנשים ברשימה שלפניכם. הרשימה איננה מהווה כל עדות להסמכתם של האנשים לטפל בהפרעות טראומה ודיסוציאציה או בכל הפרעה אחרת. הרשימה מעידה אך ורק כי האנשים המופיעים בה הם מטפלים או סטודנטים במקצוע טיפולי או ייעוצי (על פי המצוין) ששילמו את דמי חבר לט.ד.י. הרשימה מסודרת לפי סדר אלף בית. יש חברים נוספים בט.ד.י. שהעדיפו ששמם לא יוצג ברשימה זו ויתכן שבינם גם מטפלים מצויינים. איננו יכולים לערוב לכך כי מי מהאנשים הרשומים ברשימה מתאים להיענות לצרכים הספציפיים שלכם. כדי להחליט לאיזה מטפל\ת עדיף לכם לפנות עליכם לאסוף מידע נוסף אודות מידת ההכשרה הספציפית שעבר\ה המטפל\ת באבחון ובטיפול בצרכים שלכם, עליכם לאסוף מידע ביחס לשנות הניסיון של המטפלת\ת, רמת המומחיות הרשמית שלו\ה (מומחה מורשה ומוכר על ידי משרד הבריאות, מדריך וכו'), ולשמוע חוות דעת על איכותו\ה המקצועית.
על מנת לעיין ברשימת החברים בטראומה ודיסוציאציה ישראל (ט.ד.י.) אנא סמנו אחת מן האופציות להלן:
נא להכיר: זרקור על חבר/ת ט.ד.י
ליאורה זומר, מ.א., יו"ר ט.ד.י

השכלה:




תחומי מומחיות:




פרסומים:
זומר, ל. (2004). עולמה הפנימי של נפגעת גילוי עריות כפי שמתגלה ביצירה הויזואלית. ב-הסוד ושברו: גילוי עריות, השלכות ודרכי טיפול. בעריכת צביה זליגמן וזהבה סולומון. הוצאת הקיבוץ המאוחד.
זומר, ל., וזומר, א. (1997).היבטים פסיכודינמיים של יצירת אומנות בהפרעת זהות דיסוציאטיבית. שיחות, י"א(3), 194-183.
Somer, L., & Somer, E. (1997). Phenomenological and psychoanalytic perspectives on a spontaneous artistic process during psychotherapy for dissociative identity disorder.The Arts in Psychotherapy, 24(5), 419-430.




